Na kostky nebo nudličky pokrájené maso a zelenina, vše podušené v jednom hrnci mírně zalité vývarem, ochucené rajským protlakem, octem, kořením a solí.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | krkovičky |
5 ks | paprik |
5 ks | rajčat |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | větší cibule |
2 lžíce | sádla |
1 lžíce | škrobu |
1 lžíce | octa |
1 sklenička | rajského protlaku |
bujón (použil jsem "Bohatý Knor pod masa") | |
tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Všechnu zeleninu i maso nakrájíme na kousky, maso osolíme, opepříme a vmícháme solamyl
2. Všechny ingredience dáme do pekáčku, promícháme, mírně podlijeme vývarem (zelenina pustí sama dost šťávy) a dusíme asi 1,5 hodiny
3. Podáváme s rýží nebo bílým pečivem.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika