REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové na srbský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nebo nudličky pokrájené maso a zelenina, vše podušené v jednom hrnci mírně zalité vývarem, ochucené rajským protlakem, octem, kořením a solí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gkrkovičky
5 kspaprik
5 ksrajčat
4 ksstroužky česneku
2 ksvětší cibule
2 lžícesádla
1 lžíceškrobu
1 lžíceocta
1 skleničkarajského protlaku
bujón (použil jsem "Bohatý Knor pod masa")
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Všechnu zeleninu i maso nakrájíme na kousky, maso osolíme, opepříme a vmícháme solamyl
2. Všechny ingredience dáme do pekáčku, promícháme, mírně podlijeme vývarem (zelenina pustí sama dost šťávy) a dusíme asi 1,5 hodiny
3. Podáváme s rýží nebo bílým pečivem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy