REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové na mrkvi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce podušené kostky vepřového plecka, okořeněné, podušené doměkka podlité vodou, ke konci i s mrkví.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
4 ksstředně velké mrkve
1 kscibule
sladká mletá paprika
voda nebo vývar
hladká mouka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Na sádle osmahneme cibuli a přidáme na kostky pokrájené plecko, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme
2. Opečené maso zaprášíme červenou paprikou, zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka občas promícháme
3. K téměř měkkému masu přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a dusíme, až je vše měkké, pak pokrm zaprášíme moukou, zamícháme a ještě chvíli provaříme, podáváme s bramborem.

Poznámka:

Recept i s fotkou nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy