Na cibulce podušené kostky vepřového plecka, okořeněné, podušené doměkka podlité vodou, ke konci i s mrkví.
Ingredience:
500 g | vepřového plecka |
4 ks | středně velké mrkve |
1 ks | cibule |
sladká mletá paprika | |
voda nebo vývar | |
hladká mouka | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na sádle osmahneme cibuli a přidáme na kostky pokrájené plecko, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme
2. Opečené maso zaprášíme červenou paprikou, zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka občas promícháme
3. K téměř měkkému masu přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a dusíme, až je vše měkké, pak pokrm zaprášíme moukou, zamícháme a ještě chvíli provaříme, podáváme s bramborem.
Recept i s fotkou nám poslal Dalibor Marounek