Špalíčky panenky obalené v parmské šunce, podušené a podávané s dušenou mrkví, ozdobené bylinkami.
Ingredience:
600 g | vepřové panenky |
100 g | parmské šunky nebo anglické slaniny |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | nasekané petrželky |
2 ks | mrkve |
mletý pepř | |
špetka mletého kmínu | |
barevný pepř | |
čerstvé bylinky na ozdobení | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou panenku nakrájíme na špalíčky silné asi 3-4 cm, obalíme je plátky parmské šunky nebo anglické slaniny, převážeme potravinářským provázkem nebo zpevníme párátkem
2. Maso z obou stran osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách asi 4 minuty
3. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, orestujeme na rozehřátém másle, přidáme mletý kmín, na drobno nasekanou petrželku a krátce podusíme
4. Vepřové panenky podáváme s podušenou mrkví, vařenými bramborami, podle chuti posypeme barevným pepřem a ozdobíme čerstvými bylinkami.