REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je vhodný pro lidi trpící vředovými chorobami.


Ingredience:
200 glibového vepřového masa
200 gzeleniny (mrkev, brukev, květák)
20 gmásla (rostlinného tuku)
10 ghladké mouky
1 lžícesterilovaného hrášku
petrželka
sůl

Postup:

1. Omyté vepřové maso rozkrájíme na kostky, osolíme a nasucho orestujeme
2. Potom podlijeme sběračkou horké vody a dusíme do poloměkka
3. K poloměkkému masu přidáme očištěnou, nastrouhanou mrkev i brukev a nasucho opraženou mouku rozmíchanou ve vodě
4. Vše dusíme doměkka
5. Růžičky květáku uvaříme zvlášť, přidáme je se sterilovaným hráškem k měkkému masu a necháme jen prohřát
6. Hotový pokrm zlepšíme čerstvým máslem (rostlinným tukem), podle chuti přisolíme a okořeníme sekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy