REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso s houbami v pórku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě smíchaná s podušeným pórek a houbami.


Ingredience:
600 g pórku
330 g vepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva)
100 g hub
1 lžičkahladké mouky
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Z vychlazené konzervy oddělíme sádlo a osmahneme na něm na plátky nakrájené houby
2. Přidáme očištěný, na nudličky nakrájený pórek který orestujeme, pak podlijeme trochou vody, osolíme, zaprášíme moukou a dusíme pod pokličkou téměř doměkka
4. Maso nakrájené na menší kousky přidáme do pórku a vše ještě chvíli společně podusíme 5. Podle potřeby pokrm dochutíme solí a případně okořeníme pepřem.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy