Pikantní vepřové plátky s paprikou, lilkem, kořením a červenými fazolemi.
Ingredience:
600 g | vepřové kotlety |
400 g | červených fazolí v konzervě |
0,6 l | masového vývaru (masox) |
4 lžíce | plnotučné smetany |
3 lžíce | oleje |
3 lžíce | kořene zázvoru |
3 lžíce | rajčatovéhho protlaku |
2 ks | stroužků česneku |
2 ks | chilli papriček |
2 ks | cibule |
1/2 ks | lilku |
mletý koriandr | |
mletý pepř | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové kotlety vykostíme, omyjeme, osušíme, zbavíme tučných krajů, nakrájíme na 4 plátky, mírně naklepeme a osolíme
2. Na rozpáleném oleji plátky masa po obou stranách osmahneme dohněda
3. Vyndáme je a přidáme na plátky nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, nasekané na drobno chilli papričky (očištěné, bez semínek), kmín, nasekaný zázvor, mletý koriandr a na mírném plameni restujeme 3 minuty
4. Přilijeme masový vývar, rajčatový protlak, lilek pokrájený na menší kostičky a podle potřeby sůl a pepř
5. Připravenou směs za stálého míchání přivedeme do varu, dáme zpět maso, zakryjeme a dusíme na mírném ohni do změknutí masa 5. Před koncem maso znovu na chvíli vyjmeme, přidáme červené fazole, smetanu a promícháme
6. Maso vrátíme zpět a na mírném ohni ještě 5 minut prohřejeme.
– Podáváme např. s čerstvým pečivem.