REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso s fazolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní vepřové plátky s paprikou, lilkem, kořením a červenými fazolemi.


Ingredience:
600 gvepřové kotlety
400 gčervených fazolí v konzervě
0,6 lmasového vývaru (masox)
4 lžíceplnotučné smetany
3 lžíceoleje
3 lžícekořene zázvoru
3 lžícerajčatovéhho protlaku
2 ksstroužků česneku
2 kschilli papriček
2 kscibule
1/2 kslilku
mletý koriandr
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Vepřové kotlety vykostíme, omyjeme, osušíme, zbavíme tučných krajů, nakrájíme na 4 plátky, mírně naklepeme a osolíme
2. Na rozpáleném oleji plátky masa po obou stranách osmahneme dohněda
3. Vyndáme je a přidáme na plátky nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, nasekané na drobno chilli papričky (očištěné, bez semínek), kmín, nasekaný zázvor, mletý koriandr a na mírném plameni restujeme 3 minuty
4. Přilijeme masový vývar, rajčatový protlak, lilek pokrájený na menší kostičky a podle potřeby sůl a pepř
5. Připravenou směs za stálého míchání přivedeme do varu, dáme zpět maso, zakryjeme a dusíme na mírném ohni do změknutí masa 5. Před koncem maso znovu na chvíli vyjmeme, přidáme červené fazole, smetanu a promícháme
6. Maso vrátíme zpět a na mírném ohni ještě 5 minut prohřejeme.

Doporučení:

– Podáváme např. s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy