Doměkka podušená vepřová kýta servírovaná s omáčkou ze zakysané smetany, lesních hub, čerstvého kopru, hladké mouky a dalších ingrediencí.
Ingredience:
400 g | vepřové kýty |
150 g | čerstvých lesních hub |
100 g | zakysané smetany |
40 g | hladké mouky |
3 lžíce | oleje |
vývar z kostí | |
čerstvý kopr | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Omyjeme si maso, osolíme a orestujeme ze všech stran na lžíci rozehřátého oleje, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni, dokud není maso měkké
2. Houby si očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme na zbylém oleji
3. Měkké maso vyndáme ze šťávy, do které přidáme houby a smetanu rozmíchanou s moukou, důkladně zamícháme a povaříme 10 minut
4. Omáčku ochutíme nasekaným čerstvým koprem, octem a solí dle vlastní chuti
5. Maso si nakrájíme na jednotlivé porce, vložíme do omáčky, prohřejeme a servírujeme s houskovými knedlíky.