Kostky bůčku dušené doměkka na cibulovém základě s mrkví, paprikami a dalšími ingrediencemi, podlité pivem.
Ingredience:
800 g | libového vepřového bůčku |
200 ml | světlého piva |
2 lžíce | strouhanky |
6 ks | kuliček pepře |
4 ks | kuliček nového koření |
4 ks | stroužků česneku |
3 ks | feferonek |
3 ks | cibule |
2 ks | papriky |
1 ks | mrkve |
mletá paprika | |
rostlinný tuk | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Libovější bůček nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmahneme na rozehřátém oleji s orestovanými oloupanými, na drobno nakrájenými cibulemi
2. Přidáme očištěné na nudličky nakrájené papriky i feferonky, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a vše zaprášíme mletou paprikou
3. Pak přidáme oloupané, utřené se solí stroužky česneku, kuličky pepře, nového koření, podlijeme polovinou světlého piva a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka
4. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme strouhanku, dolijeme zbytek piva, dobře rozvaříme, maso vrátíme zpět a vše už jen prohřejeme.
Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.