REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové maso po maďarsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky bůčku dušené doměkka na cibulovém základě s mrkví, paprikami a dalšími ingrediencemi, podlité pivem.


Ingredience:
800 glibového vepřového bůčku
200 mlsvětlého piva
2 lžícestrouhanky
6 kskuliček pepře
4 kskuliček nového koření
4 ksstroužků česneku
3 ksfeferonek
3 kscibule
2 kspapriky
1 ksmrkve
mletá paprika
rostlinný tuk
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Libovější bůček nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmahneme na rozehřátém oleji s orestovanými oloupanými, na drobno nakrájenými cibulemi
2. Přidáme očištěné na nudličky nakrájené papriky i feferonky, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a vše zaprášíme mletou paprikou
3. Pak přidáme oloupané, utřené se solí stroužky česneku, kuličky pepře, nového koření, podlijeme polovinou světlého piva a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka
4. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme strouhanku, dolijeme zbytek piva, dobře rozvaříme, maso vrátíme zpět a vše už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy