REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety se švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Dánska.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety
200 gšvestek
30 gmásla
2 dlčerveného vína
1 lžička rybízového rosolu (marmelády)
hladká mouka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Opláchnuté švestky odpeckujeme, namočíme do vína na 12 hodin a pak je ve víně podusíme doměkka
2. Vepřové kotlety vykostíme, po obvodu nařízneme na několika místech, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce
3. Opečeme je zvolna na rozpáleném másle po obou stranách, vyndáme je a uložíme na teplém místě
4. Máslo od opékání zasypeme lžící hladké mouky, rozmícháme, zalijeme několika lžícemi vody a vínem, které jsme scedili ze švestek, dobře rozšleháme a povaříme, až omáčka trochu zhoustne
5. Potom vmícháme rosol (marmeládu), sůl a mletý pepř
6. Kotlety urovnáme na talíře, obložíme švestkami a přelijeme omáčkou.

Doporučení:

– Příloha: Bramborová kaše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy