Ochucené vepřové kotlety zapečené s plátky brambor a smetanou doměkka.
Ingredience:
4 ks | vepřových kotlet |
4 ks | větších brambor |
400 ml | smetany ke šlehání |
mletý pepř | |
mletá sladká paprika | |
mletá pálivá paprika | |
strouhanka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kotlety opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou
2. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky
3. Dno olejem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku vyložíme plátky brambor, osolíme, poklademe ochuceným masem a vše zalijeme smetanou
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme zakryté při 180 °C doměkka (asi 50 minut).
Pod maso můžeme přidat plátky cibule s česnekem nebo kolačka pórku a plátky paprik.
Poznámka:Použijeme-li větší množství brambor, pak kotlety ještě zakryjeme plátky brambor, před dokončením posypeme strouhaným sýrem a pár minut zapečeme pod grilem.