REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety se šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené vepřové kotlety zapečené s plátky brambor a smetanou doměkka.


Ingredience:
4 ksvepřových kotlet
4 ksvětších brambor
400 mlsmetany ke šlehání
mletý pepř
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
strouhanka
olej
sůl

Postup:

1. Kotlety opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou
2. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky
3. Dno olejem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku vyložíme plátky brambor, osolíme, poklademe ochuceným masem a vše zalijeme smetanou
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme zakryté při 180 °C doměkka (asi 50 minut).

Doporučení:

Pod maso můžeme přidat plátky cibule s česnekem nebo kolačka pórku a plátky paprik.

Poznámka:

Použijeme-li větší množství brambor, pak kotlety ještě zakryjeme plátky brambor, před dokončením posypeme strouhaným sýrem a pár minut zapečeme pod grilem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy