REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kotlety po spišsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové kotlety vyskládané na plechu, pokladené cibulí, nastrouhaným sýrem a posypané paprikou, zapečené v troubě podlité bílým vínem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety
1 ksvětší cibule
1 kskostky masoxu
2 dlpřírodního bílého vína
100 guzeného sýra
2 lžícemásla
2 lžičkymleté červené papriky
pepř
sůl
alobal

Postup:

1. Očištěné kotlety vykostíme, naklepeme a na okrajích nařízneme
2. Maso osolíme, okořeníme pepřem a naskládáme vedle sebe na pekáč
3. Na pekáči jednotlivé plátky poklademe kolečky cibule, pokropíme máslem a posypeme nastrouhaným uzeným sýrem
4. Nakonec vše posypeme červenou paprikou
5. Kostku masoxu rozpustíme ve víně a tekutinou kotlety v pekáči podlijeme
6. Připravené maso pokryjeme alobalem, který po stranách pekáčku dobře utěsníme, pečeme při teplotě kolem 190 °C cca 20 minut, pak alobal odstraníme a pokrm dopečeme doměkka.

Doporučení:

Takto upravené kotlety servírujeme s podušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy