REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové kostky na zelenině, bulgur

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibuli spolu s další zeleninou podušené kostky vepřového masa, plece nebo kýty, zalité vodou nebo vývarem, servírované s vařeným bulgurem.


Ingredience:
600-700 gvepřové plece nebo kýty
2 ksstředně velké mrkve
1 ksvětší červená paprika
1 ksstředně velká cibule
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
voda nebo vývar na podlití
sušený rozmarýn
sušený tymián
pepř
sůl
Na bulgur:
300 gbulguru
800 mlvody nebo vývaru
1 vrchovatá lžícemásla

Postup:
  1. Maso nakrájíme na větší kostky, zeleninu očistíme, mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na drobno, papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky
  2. V hrnci na rozpuštěném másle orestujeme cibuli, přidáme kostky masa, necháme je zatáhnout, ochutíme špetkou tymiánu a rozmarýnu, osolíme a okořeníme pepřem
  3. Do hrnce dále přidáme mrkev a papriku, zamícháme, po chvíli zaprášíme moukou a zalijeme vodou nebo vývarem, tekutiny dáme tolik, aby obsah hrnce byl potopený tak do tří čtvtin
  4. Obsah hrnce zamícháme, zaklopíme, dusíme do měkka, podle potřeby doléváme vodou nebo vývarem
  5. Na posledních deset minut obsah hrnce vaříme bez pokličky, ochutnáme, případně pokrm dochutíme solí i pepřem.

Příprava bulguru:

  1. V hrnci na másle osmahneme bulgur, ten pak zalijeme horkou vodou a 10 minut vaříme na středním zdroji tepla
  2. Během vaření nemícháme, jakmile se tekutina vsákne, je hotovo
  3. Před podáváním bulgur provzdušníme vidličkou.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy