Recept původem s Filipín. Vepřová kýta nakrájená na kostky, povařená v hovězím vývaru ochuceným sójovou omáčkou, vinným octem, pepřem, cukrem, solí a utřeným česnekem, poté maso vyndané a opečené zprudka na oleji do zlatohnědé barvy, servírované přelité šťávou z vaření a ozdobené hlávkovým salátem a petrželkou.
Ingredience:
800 g | vepřové kýty |
8 ks | stroužků česneku |
1 ks | hlávkový salát |
400 ml | hovězího vývaru |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | vinného octa |
1 lžička | cukru |
1/4 lžičky | mletého pepře |
olej na opékání | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Do hovězího vývaru dáme utřený česnek, ocet, sójovou omáčku, sůl, cukr, pepř a přivedeme k varu
2. Mezitím si očistíme maso a nakrájíme na větší kostky, maso přidáme do vařícího vývaru a vaříme pod pokličkou, až maso změkne a tekutinu vyvaříme, alespoň na polovinu, poté odstavíme, ale udržujeme v teple
3. Maso děrovanou naběračkou vyjmeme z omáčky, necháme okapat a na rozpáleném oleji opečeme do zlatohnědé barvy
4. Opečené maso přendáme do misek, přelijeme šťávou z vaření a ozdobíme nakrájeným hlávkovým salátem na proužky a petrželkou.