REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová plec na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřového plecka zprudka opečené na sádle na cibuli, podlité vodou, dochucené kořením, podušené doměkka, omáčka nakonec zahuštěná moukou, zjemněné smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gvepřové plece
250 mlsmetany 30 %
1 lžícesádla
1 kskostky bujónu (masox)
1 ksvětší cibule
1 kskapie
mletá červená paprika
špetka zázvoru
hladká mouka
kmín
voda
pepř
sůl
(ocet a cukr)

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky a opečeme na sádle, kde jsme nechali předtím zesklovatět cibuli
2. Přidáme mletou papriku, koření, podlijeme vodou nebo vývarem (já použil masox) a dusíme do měkka
3. Pak přidáme nakrájenou kapii, smícháme hladkou mouku s vodou, nalijeme do omáčky, provaříme
4. Na závěr zjemníme smetanou, případně dochutíme cukrem a octem.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Troufnete si na sous-vide jako od šéfkuchaře?

Chcete svoji rodinu nebo návštěvu pohostit něčím speciálním? Vyzkoušejte například metodu sous-vide, kterou lze aplikovat jako českou klasiku, ale i jako specialitu světoznámých šéfkuchařů. A přestože je technika sous-vide považována za „kulinářské umění“, s multicookerem Sage SPR680BSS ji snadno zvládnete i u vás doma.

číst dále ...

Slovenská značka Toison představuje svůj nealko gin

Nealkoholické giny se stávají stále populárnějšími nejen ve světě, ale také v České republice. Tento fenomén je součástí širšího globálního trendu zaměřeného na zdravější životní styl a uvědomělé pití. Ať už jsou vaše důvody pro omezení alkoholu jakékoliv, s novým ginem Toison s 0,0 % alkoholu si váš oblíbený G&T můžete vychutnat i v inovativní nealko variantě.

číst dále ...

Zázračná vláknina: Přírodní pomocník v boji proti vysokému cholesterolu

Trápí vás vysoký cholesterol a chcete nejprve zkusit změnu životosprávy, než vám lékař předepíše prášky? Pojďme si říct, jakou roli má na snížení hladiny krevního cholesterolu vláknina. „Jde o skupinu polysacharidů, které mají pozitivní vliv na zdraví, nepodléhají trávení v tenkém střevě, díky čemuž mají nízkou energetickou hodnotu a jsou částečně nebo plně fermentovány bakteriemi tlustého střeva, a tím podporují rozvoj naší střevní mikroflóry,“ říká nutriční specialistka Veronika Pourová.

číst dále ...

Síla skrytá v čaji

Téma antioxidantů je v dnešní době hojně skloňované. Jde o vitamíny, minerály a další cenné složky, které chrání náš organismus před nežádoucími volnými radikály. Právě jejich neutralizací dochází k ochraně buněk před poškozením, což v reálném životě znamená , že mohou napomáhat k eliminaci kardiovaskulárních či jiných civilizačních chorob a také prevenci proti předčasným projevům stárnutí.

číst dále ...

Oves jako klíč pro zdraví a vitalitu: Objevte jeho opomíjené kouzlo

Milovaný všemi fitness trenéry i výživovými poradci, to je oves. Je hned několik důvodů, proč byste ho měli do svého jídelníčku pravidelně zařadit také vy: má vysoký obsah vlákniny, a tak na dlouho a kvalitně zasytí. Oves se pomalu stává součástí čím dál více produktů včetně jogurtů a zakysaných nápojů, a tak zařadit jej do jídelníčku nemusí už být takový problém.

číst dále ...

Letní hody: Nedělní obědy plné sezónních surovin

Šéfkuchař Tom Kerridge přináší divákům nový pohled na tradiční nedělní oběd se svými osmi vynikajícími obědovými menu, která povyšují tento pojem na zcela novou úroveň. S jeho pečlivě a s láskou připravenými pochoutkami si přijdou na své všichni členové rodiny i přátelé. Je známý svojí vášní pro vaření a detailním přístupem k přípravě jídel. Používá ty nejlepší sezónní suroviny, aby vytvořil jedinečné kulinářské zážitky. Zveme vás ke sledování osmidílného kulinářského seriálu „Tom Kerridge: další nedělní obědy“, který bude mít premiéru 23. července v 19:05 na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.