REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová plec na houbách, houskový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kostky vepřového plecka spolu s houbami a dalšími ingrediencemi, servírované s domácím houskovým knedlíkem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové plece
300 gčerstvých hub
20 gmásla
1 lžícesádla
3 ksvětší stroužky česneku
2 kscibule
hladká mouka
mletá paprika
vývar
kmín
pepř
sůl
Na knedlíky:
200 gpolohrubé mouky
200 ghrubé mouky
20 gdroždí
200 mlmléka (dle savosti mouky)
2 ksžemle
1 ksvejce
špetku soli a cukru
Ostatní:
mírně osolená voda

Postup:
  1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme jej a opepříme
  2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, kmín, papriku, houby, polovinu utřeného česneku, zarestujeme a podlijeme vývarem
  3. Dusíme do měkka
  4. Když je maso měkké, zaprášíme šťávu hladkou moukou, provaříme, přidáme zbylý česnek a oříšek másla
  5. Podáváme nejlépe s domácími houskovými knedlíky.

Příprava knedlíků:

  1. Do mísy prosejeme obě mouky, uprostřed vytvoříme důlek, do něhož dáme droždí, přisypeme špetku cukru, přidáme vlažné mléko a v teple necháme vzejít kvásek
  2. Po vzejití kvásku přidáme ostatní suroviny včetně soli a vytvoříme řídší těsto
  3. Na závěr přidáme žemle, propracujeme, necháme v teplém místě vykynout
  4. Když těsto vykyne, vytvoříme dvě šišky, které necháme deset minut odpočinout a pak je zavařujeme 20 minut ve slané vodě, po polovině varu obrátíme.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy