REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová penenka s pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velká vepřová panenka potřená bazalkovým pestem, obložená slaninou, pečená v alobalu.


Ingredience:
velká vepřová panenka
6 ksplátků slaniny
4 lžícebazalkového pesta
mletý černý pepř
sůl
alobal

Postup:

1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, lehce osolíme a okořeníme pepřem
2. Maso natřeme rovnoměrně bazalkovým pestem, na dvojitý alobal rozložíme plátky slaniny, položíme na něj maso a slaninu kolem panenky pevně obtočíme
3. Panenku pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C
4. Zhruba po 20 minutách pečení balíček s masem rozevřeme, zvýšíme teplotu a panenku asi 5-7 minut pečeme odkrytou
5. Maso porcujeme až po pár minutách, jinak nám šťáva z masa vyteče.

Poznámka:

Recept na bazalkové pesto najdete zde: Bazalkové pesto.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy