REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně s brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová pečeně osolená, opepřená, vložená do pekáče, podlitá bílým vínem, obložená drobně nasekanou cibuli a povařenými brambory rozkrojenými na půlky a upečená v zaklopeném pekáči doměkka.


Ingredience:
800 gbrambor
600 gvepřové pečeně
4 kscibule
150 mlbílého vína
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou pečeni si opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme 2. Cibuli a brambory si oloupeme, cibuli nakrájíme na drobno a brambory rozkrojíme podélně na půlky
3. Poté si vepřovou pečeni vložíme do pekáčku, obložíme ji nakrájenou cibulí, podlijeme vínem, pekáček přiklopíme víkem, vložíme ho do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 30 minut, během pečení maso podléváme dle potřeby horkou vodou
4. V době pečení s poloviny brambor povaříme 10 minut v osolené vodě, pak brambory scedíme
5. Po 30 minutách pečení maso v pekáčku obložíme povařenými brambory, zaklopíme opět víkem a pečeme, dokud brambory a maso nebudeme mít měkké
6. Hotovou pečeni rozdělíme na porce, přeložíme na talíře, obložíme brambory a servírujeme.

Doporučení:

Vhodná příloha je zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy