REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kýta na houbách, s domácím knedlíkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle osmahnuté plátky vepřové kýty dušené s čerstvými houbami a podávané s domácím houskovým knedlíkem.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
500 gvepřové kýty
300 gčerstvých hub
2 ksstroužku česneku
2 ksmenší cibule
2 lžícesádla
hladká mouka
mletá paprika
vývar
kmín
pepř
sůl
Na knedlíky:
400 ghrubé mouky
15 gkvasnic
200 mlmléka
1 kshousky
1 ksvejce
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Plátky masa osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka krátce opečeme na polovině sádla z obou stran
2. Vyjmeme je, přidáme zbytek sádla, nakrájenou cibuli, kterou opečeme do tmava, pak do základu vrátíme maso, posypeme drceným kmínem a paprikou
3. Podlijeme trochou vývaru, vydusíme do tuku, pak znovu podlijeme, dusíme do měkka
4. Nakonec v případě potřeby zahustíme hladkou moukou promíchanou s vodou a provaříme deset minut
5. Houskový knedlík: do mísy prosijeme mouku, vytvoříme v ní důlek, kam rozdrobíme droždí
6. Zalijeme třemi lžícemi vlahého mléka, necháme vzejít kvásek
7. Zbylé mléko zahřejeme na pokojovou teplotu, přidáme vejce a sůl, rozmícháme, dáme do mouky a vytvoříme řidší těsto
8. Na závěr přidáme nakrájenou housku (těsto nám zahustí), promícháme, necháme vykynout
9. Na pomoučněném vále vytvoříme dvě šišky, které zavařujeme 20 minut v osolené vodě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy