Vepřová kýta plněná žampióny, špenátem a anglickou slaninou.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
150 g | anglické slaniny |
120 g | špenátových listů |
120 g | žampiónů |
200 ml | masového vývaru (masoxu) |
2 ks | vajec |
4 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou kýtu zbavíme tučnější části, omyjeme, osušíme
2. Rozkrojíme na dva plátky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme
3. Na troše oleje orestujeme na tenké kousky nakrájené žampióny, špenátové listy spaříme, přecedíme a nakrájíme nadrobno
5. Do misky dáme orestované, tenké plátky žampionů, na drobno nakrájené špenátové listy, na menší kostičky nakrájenou libovou anglickou slaninu, rozklepaná vejce a vše dobře promícháme
6. Směs rozetřeme na polovinu plátu a druhou polovinou ji přiklopíme, spojíme párátky nebo jehlami
7. Na rozpáleném oleji zprudka na mírném ohni po obou stranách kapsu orestujeme (asi 6 minut)
8. Pak přendáme do pekáčku, podlijeme polovinou masového vývaru a za občasného přelévání výpekem a podlévání zbytkem vývaru pečeme do změknutí (asi 40 minut).
– Podáváme např. s vařenými bramborami a čerstvou zeleninovou přílohou.
Poznámka:– Před podáváním z kapsy vytáhneme párátka nebo jehly.