REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová játra s teplým bramborovým salátem se slaninou a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dobře okořeněná restovaná vepřová játra. Podávaná s teplým bramborovým salátem se slaninou, cibulí, pórkem a žampiony.


Ingredience:
1 kspórku - asi 10 cm
400 gvepřových jater
2 lžíce worchestru
1 lžícesojové omáčky
1 lžíceprotlaku
medvědí česnek
grilovací koření
chilli semínka
pepř
sůl
Na salát:
1 kgbrambor
250 gžampionů
80 gslaniny
2 kscibule
máslo
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Nejprve játra očistíme a popřípadě odblaníme
2. Nakrájíme na kusy a vložíme do misky, přidáme protlak, pepř, medvědí česnek, semínka chilli, grilovací koření, sojovou omáčku, worcester a promícháme
3. Necháme odležet aspoň hodinku
4. Brambory pokrájené na kostky si zvlášť uvaříme a po vychladnutí je jen třeba nožem posekáme na menší kusy
5. V menším kastrůlku si dáme pár kapek oleje a lžíci másla
6. Na něm postupně orestujeme cibuli, slaninu, pak žampiony, nakrájený pórek a vše osolíme a opepříme
7. Podlijeme asi deci vody a pod pokličkou chvilku dusíme, dokud se voda nevypaří
8. Mezitím si už rozpalujeme trochu oleje na pánvi, kde budeme připravovat játra
9. Odleželá játra na pánvi restujeme aspoň 4 minuty z každé strany, záleží na tom, jak jste nakrájeli široké kusy
10. Nakonec je osolíme
11. Zeleninovou směs smícháme s brambory a nandáme na talíř
12. Položíme na něj játra a vše ještě opepříme.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy