Na slanině a cibuli v remosce podušené bochánky z mleté masové směsi plněné játry.
Ingredience:
120 g | vepřových jater |
120 g | cibukle |
100 g | slaniny |
voda | |
Na směs: | |
400 g | vepřové plece |
40 g | slaniny |
40 g | housky + voda |
20 g | cibule |
1 ks | vejce |
1 ks | stroužku česneku |
mletý pepř | |
majoránka | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou vepřovou plec, do vody namočenou a vymačkanou housku, oloupaný stroužek česneku a oloupanou cibuli umeleme, přidáme rozklepnuté vejce, na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, mletý pepř, majoránku, kmín a vše dobře propracujeme
2. Připravenou směs rozdělíme stejnoměrně na díly, do kterých položíme po jednom plátku očištěných jater a zabalíme do tvaru bochánků
3. V remosce na nakrájené slanině osmahneme dozlatova oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a mírně podlijeme vodou
4. Do tohoto základu vložíme bochánky a za občasného přelévání a podle potřeby podlévání dusíme doměkka.
Podáváme s bramborovou kaší a okurkou nebo zeleninovým salátem.