REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová játra po selsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bochánky z mleté masové směsi naplněné játry, podušené na slanině a cibuli.


Ingredience:
120 gvepřových jater
120 gcibule
100 gslaniny
voda
Na směs:
400 gvepřové plece
40 gbílé veky nebo housky
40 gslaniny
20 gcibule
1 ksvejce
česnek
mletý pepř
majoránka
kmín
sůl

Postup:

1. Očištěnou vepřovou plec, do vody namočenou a vymačkanou veku (housku), oloupaný stroužek česneku a oloupanou cibuli umeleme
2. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, mletý pepř, majoránku, kmín, rozklepnuté vejce a vše dobře promícháme
3. Připravenou směs rozdělíme stejnoměrně na díly, položíme na ně po jednom plátku očištěných jater a zabalíme do tvaru bochánků
4. Na pokrájené slanině osmažíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli dozlatova a mírně zalijeme vodou
5. Do tohoto základu vložíme připravené bochánky, opečeme a za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou dusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy