REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová játra po mlynářsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudličky podušených vepřových jater spojených načervenalou smetanovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřových jater
200 gcibule
160 gvývaru B (z bílých kostí)
100 gsmetany 12 %
80 gsádla
12 ghladké mouky
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
majoránka
kmín
sůl

Postup:

1. Vepřová játra odblaníme, opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na stejnoměrné nudličky
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a částečně ji osmahneme na tuku
3. K cibuli přidáme nakrájená játra, krátce je osmahneme, pokrm okořeníme mletou papriku, pepřem, drceným kmínem a za občasného promíchání nudličky opečeme ve vlastní šťávě
4. Orestovaná játra zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme drcenou majoránku a játra podusíme
5. Nakonec pokrm zjemníme smetanou, dle potřeby dochutíme solí a ještě společně chvíli povaříme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.

Poznámka:

Recept na vývar B najdete zde: Vývar B (z bílých kostí).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy