REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřo, knedlo, zelo do ruky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborová placka obložená podušenou červenou cibulí a pečeným bůčkem je skvělá třeba na zahradní párty! Jen si sebou vezměte oblečení na přeslečení :)


Ingredience:
cca 500 gvepřového bůčku
voda, sádlo na opečení
kmín
pepř
olej
sůl
alobal
Na dušenou cibuli:
2 ksvelké červené cibule
3 lžícebalsamika
2 lžícecukru
1 dlvody
olej
sůl
Na bramborové těsto:
700 gnastrouhaných vařených brambor
250 ghrubé mouky
2-3 ksvejce
1 lžičkasoli
voda na uvaření

Postup:

1. Nejprve si okořeníme bůček, osolíme, opepříme a pokmínujeme, dáme do pekáčku s trochou oleje a podlijeme trochu vodou, pečeme pod alobalem v troubě vyhřáté na 200 °C nejméně 1 hodinku, pak odkryté dalších 30-45 minut
2. Cibuli si nakrájíme na půl kolečka, orestujeme ji na troše oleje, zakápneme balsamikovým octem a přisypeme cukr, přidáme asi 1 deci vody, promícháme a dusíme, na mírném plameni, do odpařerní tekutiny
3. Brambory uvaříme (nejlépe den předem), vychladlé oloupeme a nastrouháme, k bramborám přidáme hrubou mouku, celá vejce, sůl a dobře vše propracujeme na tužší těsto
4. Z bramborového těsta uděláme placky cca 10 cm v průměru, které na suché pánvi upečeme
5. Bůček pokrájíme na kousky a ještě v kastrůlku osmahneme na sádle, dochutíme solí a pepřem
6. Bramborové placky plníme cibulí a masem a ihned, teplé podáváme.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy