Pečené sladké věnečky z opražených vloček, cukru, tuku a vejce, zdobené mandlemi.
Ingredience:
120 g | opražených ovesných vloček |
70 g | tuku |
70 g | nasekaných mandlí |
40 g | cukru |
1 ks | vejce |
špetka soli |
Postup:
1. Opražené ovesné vločky rozmixujeme a nasypeme do mísy
2. Přidáme cukr, změklý tuk nakrájený na menší kousky, půlku rozšlehaného vejce, špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet
3. Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný 2 mm a vykrojíme z něho formičkou kolečka, ve kterých ještě menší formičkou vykrojíme kulatý střed
4. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme zbylou půlkou vejce rozšlehanou s 1 lžičkou vody a posypeme na drobno nasekanými mandlemi
5. Vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme dorůžova.