REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční vykrajované cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční cukroví ve tvaru vajíček, zajíčků, kuřátek …, zdobené čokoládou nebo citrónovou polevou obarvenou potravinářským barvivem.


Ingredience:
280 ghladké mouky
150 gmargarínu
100 gmoučkového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžičkajemně nastrouhané citrónové kůry
2 ksvejce
potravinářská fólie
mouka na pomoučení válu
pečící papír
Na zdobení:
bílková nebo citrónová poleva
potravinářské barvivo

Postup:

1. Mouku promíchané s práškem do pečiva a cukrem
2. Přidáme vejce utřené s margarínem
3. Vypracujeme hladké těsto do kterého nakonec přidáme lžičku jemně nastrouhané citrónové kůry
4. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici chvíli odležet
5. Na pomoučeném vále vyválíme z odleželého těsta slabý plát, z kterého vykrojíme různé tvary (zajíčky, vajíčka, slepičky …) a to nejlépe pomocí papírových šablon, které se dnes již dají koupit, nebo si je předem sami vyrobíme
6. Jednotlivé tvary opatrně přendáme na pečící papír umístěný na plechu a dáme je péci do trouby vyhřáté na 170-180°C dozlatova
7. Vychladlé pečivo zdobíme bílkovou či citrónovou polevou, kterou obarvíme potravinářským barvivem.

Poznámka:

Recept na polevy ke zdobení cukroví: Bílková poleva, Poleva ke zdobení kornoutkem, Citrónová poleva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy