REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční věnec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upletený věnec z těsta vhodného i na klasickou vánočku.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
80 gmásla
60 gcukru
50 gmandlí
2 ksvejce
1 ksbalíček vanilkového cukru
1 kssáček sušeného droždí
1/4 lvlažného mléka
1/2 lžičkysoli
máslo na vymazání plechu
kůra z 1 ks citrónu

Postup:

1. Z polohrubé mouky, vlažného mléka, rozpuštěného másla, droždí, cukrů, jednoho vejce, soli a citrónové kůry vypracujeme hladké těsto, necháme ho kynout na teplém místě asi 1 hodinu, až zdvojnásobí svůj objem
2. Těsto rozdělíme na tři stejné části, vytvarujeme, nejlépe na pomoučeném vále, copy, které pak spleteme do sebe (jako při výrobě vánočky), oba volné konce spojíme tak, aby vznikl kulatý věnec
3. Věnec necháme další hodinu kynout
4. Těsně před pečením věnec potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme mandlemi
5. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy