Recept na moučník z hladké mouky, krupice, másla, vejce, droždí a mléka.
Ingredience:
500 g | hladké mouky |
130 g | cukru krupice |
110 g | másla |
100 g | nasekaných loupaných mandlí |
40 g | droždí |
150 ml | mléka |
2 ks | vajec |
1 ks | vejce na potření |
špetka soli | |
hrubá mouka na vysypání formy | |
moučkový cukr na dozdobení | |
sekané mandle na dozdobení | |
tuk na vymazání formy |
Postup:
1. Z droždí, trochy hladké mouky, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít
2. Do mísy dáme zbylou hladkou mouku, cukr, rozklepnutá vejce, sůl, rozpuštěné máslo, vzešlý kvásek a vše pomícháme
3. Přidáme zbylé mléko, nadrobno nasekané oloupané mandle a vypracujeme vláčné těsto
4. Těsto rozdělíme na 3 části, z každé upleteme cop
5. Ty pak spolu spleteme dohromady 6. Pak pletenec vložíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček a necháme vykynout
7. Cop potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sekanými mandlemi a pečeme při 160 °C dozlatova.