REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční pletenec s mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na moučník z hladké mouky, krupice, másla, vejce, droždí a mléka.


Ingredience:
500 ghladké mouky
130 gcukru krupice
110 gmásla
100 gnasekaných loupaných mandlí
40 gdroždí
150 mlmléka
2 ksvajec
1 ksvejce na potření
špetka soli
hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr na dozdobení
sekané mandle na dozdobení
tuk na vymazání formy

Postup:

1. Z droždí, trochy hladké mouky, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít
2. Do mísy dáme zbylou hladkou mouku, cukr, rozklepnutá vejce, sůl, rozpuštěné máslo, vzešlý kvásek a vše pomícháme
3. Přidáme zbylé mléko, nadrobno nasekané oloupané mandle a vypracujeme vláčné těsto
4. Těsto rozdělíme na 3 části, z každé upleteme cop
5. Ty pak spolu spleteme dohromady 6. Pak pletenec vložíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček a necháme vykynout
7. Cop potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sekanými mandlemi a pečeme při 160 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy