REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené uzené maso s bylinkami a kořením.


Ingredience:
400 guzeného masa
300 gbílého pečiva (rohlík, žemle)
50 gpolohrubé mouky
25 gtuku
200 mlmléka
6 ksvajec
zelená nať kopřivy
mletý pepř
petrželka
vegeta
sůl

Postup:

1. Uzené maso omyjeme, osušíme a uvaříme ve vodě doměkka
2. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je polovinou mléka
3. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, na drobno nasekanou nať kopřivy a petrželky 4. Žloutky rozšleháme s druhou polovinou mléka, osolíme, opepříme, přidáme polohrubou mouku, dochutíme vegetou a dobře promícháme
5. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do připravené směsi 6. Masovou směs dáme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme asi 45 minut.

Doporučení:

Podáváme například s čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy