Nádivka z uzeného a vepřového masa, telecí hrudi a drůbežích drobů.
Ingredience:
200 g | uzeného masa (krkovička, bůček) |
200 g | vepřového masa (krkovička, bůček, apod.) |
100 g | telecí hrudi |
100 g | drůbežích drobů |
400 g | rohlíků z předešlého dne |
100 ml | mléka |
6 ks | vajec |
1 ks | svazku jarní cibulky |
2 lžíce | sekané čerstvé petrželky |
mletý pepř | |
sůl | |
máslo na vymazání |
Postup:
- Uzené maso, vepřové maso, telecí hrudi a droby dáme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka, potom vše nakrájíme na malé kousky.
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme trochou vývaru a necháme nasáknout.
- Z vajíček oddělíme žloutky od bílků, žloutky rozmícháme v mléce, z bílků ušleháme tuhý sníh.
- Zvlhlé rohlíky smícháme s masem, přidáme na menší kousky nakrájenou cibulku, nadrobno nasekanou petrželku, žloutky, mletý pepř, sůl a vše dobře promícháme, nakonec do směsi zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
- Do máslem vymazaného pekáčku dáme nádivku a pečeme, při teplotě 165 °C, asi 35 minut.