Tradiční velikonoční nádivka z uzeného masa, mladých výhonků kopřiv, vajec, housek a dalších ingrediencí.
Ingredience:
250 g | uzeného masa |
120 g | slaniny |
200 ml | mléka |
4 ks | vajec |
4 ks | den starých housek |
voda na povaření uzeného | |
mladé výhonky kopřiv | |
máslo na vymazání | |
trochu strouhanky | |
čerstvá petrželka | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
- Uzené maso chvíli povaříme, tak 15-20 minut, pak ho nakrájíme na menší kostičky.
- Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme na kostičky nakrájené pečivo a nakrájené maso, osolíme, přidáme koření a nadrobno nasekané kopřivy a petrželku a vše dobře promícháme.
- Pokud bude nádivka moc řídká, tak ji zahustíme strouhankou, pokud bude moc hustá, tak ji naředíme mlékem.
- Pekáč vymažeme máslem, na dno poklademe plátky slaniny, na ně dáme nádivku (zbylou slaninu můžeme rozložit i na povrch) a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C cca 40 minut.