REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka s kopřivami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční velikonoční nádivka z uzeného masa, mladých výhonků kopřiv, vajec, housek a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 guzeného masa
120 gslaniny
200 mlmléka
4 ksvajec
4 ksden starých housek
mladé výhonky kopřiv
čerstvá petrželka
sůl
mletý černý pepř
voda na povaření uzeného
trochu strouhanky
máslo na vymazání

Postup:

1. Uzené maso chvíli povaříme, tak 15-20 minut, pak ho nakrájíme na menší kostičky
2. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme na kostičky nakrájené pečivo a nakrájené maso, osolíme, přidáme koření a nadrobno nasekané kopřivy a petrželku a vše dobře promícháme
3. Pokud bude nádivka moc řídká, tak ji zahustíme strouhankou, pokud bude moc hustá, tak ji naředíme mlékem
4. Pekáč vymažeme máslem, na dno poklademe plátky slaniny, na ně dáme nádivku (zbylou slaninu můžeme rozložit i na povrch) a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C cca 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy