REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka s kopřivami, špenátem a uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivka z kopřiv, špenátu, uzeného masa, vajec a rohlíků, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
200 gvařeného uzeného masa
100 gmladého čerstvého špenátu
100 gmladých kopřiv
100 mlmléka
4 ksrohlíků
3 ksvajec
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěný špenát spaříme ve vroucí vodě, hned zprudka ochladíme studenou vodou a necháme okapat, důkladně oprané kopřivy necháme také okapat a pak špenát i kopřivy nasekáme na jemno
2. Do mísy dáme na větší kostky nakrájené rohlíky, pokapeme je mlékem a promícháme se žloutky, přidáme na větší kostky nakrájené uzené maso, nasekané kopřivy se špenátem, promícháme a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, podle chuti osolíme i opepříme
3. Do zapékací mísy vymazané olejem a vysypané strouhankou rozložíme nádivku, povrch uhladíme, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 45 minut)
4. Po vychladnutí nakrájíme na plátky a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy