Nádivka z veky, uzeného masa a klobásy, přelitá vaječnou směsí s bylinkami a sýrem, upečená dozlatova.
Ingredience:
350 g | veky z předešlého dne |
300 g | uzeného vepřového masa |
200 g | tvrdého sýra |
500 ml | mléka |
1 lžíce | nasekaných bylinek (bazalka, tymián, petrželka) |
3 ks | vajec |
2 ks | klobásy |
máslo na formu | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V mléce rozšleháme vejce a podle chuti osolíme i opepříme, jednu klobásu a uzené maso nakrájíme na kostičky
2. Veku nakrájíme na plátky, postupně je namáčíme do vaječného mléka a vyskládáme jimi dno formy dobře vymazané máslem, posypeme nakrájenou klobásou i uzeným masem, zakryjeme dalšími namočenými plátky veky a postup opakujeme do spotřebování surovin, poslední vrstvu tvoří veka
3. Do zbylého vaječného mléka vmícháme na jemno nasekané bylinky a na jemno nastrouhaný sýr
4. Na nádivku ve formě rozložíme zbylou na kolečka nakrájenou klobásu, přelijeme vaječnou směsí s bylinkami a sýrem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 1C a pečeme dozlatova (asi 40 minut), ihned podáváme.