REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivka z veky, uzeného masa a klobásy, přelitá vaječnou směsí s bylinkami a sýrem, upečená dozlatova.


Ingredience:
350 gveky z předešlého dne
300 guzeného vepřového masa
200 gtvrdého sýra
500 mlmléka
1 lžícenasekaných bylinek (bazalka, tymián, petrželka)
3 ksvajec
2 ksklobásy
máslo na formu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V mléce rozšleháme vejce a podle chuti osolíme i opepříme, jednu klobásu a uzené maso nakrájíme na kostičky
2. Veku nakrájíme na plátky, postupně je namáčíme do vaječného mléka a vyskládáme jimi dno formy dobře vymazané máslem, posypeme nakrájenou klobásou i uzeným masem, zakryjeme dalšími namočenými plátky veky a postup opakujeme do spotřebování surovin, poslední vrstvu tvoří veka
3. Do zbylého vaječného mléka vmícháme na jemno nasekané bylinky a na jemno nastrouhaný sýr
4. Na nádivku ve formě rozložíme zbylou na kolečka nakrájenou klobásu, přelijeme vaječnou směsí s bylinkami a sýrem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 1C a pečeme dozlatova (asi 40 minut), ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy