Nádivka z housek, vajec, cibule, uzeného masa, koření a kopřiv, upečená v troubě dozlatova.
Ingredience:
500 g | uzeného masa |
125 g | másla |
10 ks | den starých housek |
5-6 ks | vajec |
1 ks | velké cibule |
2 hrsti | mladých kopřiv (petrželky) |
200 ml | mléka |
mletý pepř | |
tuk na vymazání | |
sůl |
Postup:
1. Housky nakrájíme na drobné kostičky a navlhčíme mlékem, pak smícháme se žloutky, na drobno nasekanou kopřivou nebo petrželkou, osolíme a opepříme
2. Na másle zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, vlijeme do připravené směsi se zbylým rozpuštěným máslem a přidáme na kostičky nakrájené uzené maso
3. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Směs dáme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 40 minut), dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička.