REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční fazolová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční fazolová polévka servírovaná ozdobená zajíčky z opečeného toustového chleba.


Ingredience:
200 gfazolí
2 vrchovaté lžícehladké mouky
1 lžícesádla nebo másla
3 ksbrambory
2 ksstroužky česneku
2 ksmrkve
1 kspetržele
1 kscibule
1 lhovězího vývaru
světlý toustový chléb Penam
vykrajovátko ve tvaru zajíčka
smetana na vaření
majoránka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody
2. V téže vodě je uvaříme doměkka, přidáme mrkev, na drobno nakrájenou petrželku, rozdrcený česnek, majoránku a brambory, jemně osolíme a opepříme
3. Ze sádla (nebo másla) a mouky uděláme jíšku, kterou zahustíme vývar z fazolí, zamícháme, přilijeme hovězí vývar, znovu vše povaříme
4. Z toustového chleba vykrojíme zajíčky a lehce je opečeme na pánvi
5. Naservírovanou polévku ozdobíme připravenými zajíčky, osmaženou cibulkou a čerstvou petrželkou, při podáváním můžeme také polévku doplnit lžící smetany.

Poznámka:

Zdroj: Penam.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy