Tradiční fazolová polévka servírovaná ozdobená zajíčky z opečeného toustového chleba.
Ingredience:
200 g | fazolí |
2 vrchovaté lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | sádla nebo másla |
3 ks | brambory |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | mrkve |
1 ks | petržele |
1 ks | cibule |
1 l | hovězího vývaru |
světlý toustový chléb Penam | |
vykrajovátko ve tvaru zajíčka | |
smetana na vaření | |
majoránka | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody
2. V téže vodě je uvaříme doměkka, přidáme mrkev, na drobno nakrájenou petrželku, rozdrcený česnek, majoránku a brambory, jemně osolíme a opepříme
3. Ze sádla (nebo másla) a mouky uděláme jíšku, kterou zahustíme vývar z fazolí, zamícháme, přilijeme hovězí vývar, znovu vše povaříme
4. Z toustového chleba vykrojíme zajíčky a lehce je opečeme na pánvi
5. Naservírovanou polévku ozdobíme připravenými zajíčky, osmaženou cibulkou a čerstvou petrželkou, při podáváním můžeme také polévku doplnit lžící smetany.
Zdroj: Penam.cz