REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční dortíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené malé korpusy ozdobně nastříkané obarveným krémem, zdobené marcipánovými kytičkami a vajíčky.


Ingredience:
Na těsto:
150 gpolohrubé mouky
150 gmásla
120 gmoučkového cukru
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
50 mlmléka
3 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
Na krém:
1 lžičkacitronové šťávy
200 gmásla
160 gmoučkového cukru
3 ksbílků
zelená potravinářská barva
Na dohotovení:
marcipánové kytičky a vajíčka

Postup:

1. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem do hladké pěny a postupně zašleháme rozklepnutá vejce
2. Pak vmícháme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přilijeme mléko, promícháme a těstem naplníme formičky na malé muffiny, které jsme vyložili papírovými košíčky 3. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 20 minut, necháme ve formě mírně vychladnout, poté je vyndáme a necháme vychladnout úplně
4. Na krém vyšleháme bílky s moučkovým cukrem i citronovou šťávou na pevný sníh a zlehka vmícháme utřené máslo do pěny, pak krém obarvíme zelenou potravinářskou barvou, naplníme do cukrářského sáčku s hladkou tenkou trubičkou a ozdobně ho nastříkáme na horní plochu upečeného korpusu (jako trávník)
5. Krém necháme ztuhnout a před podáváním ozdobíme marcipánovými kytičkami nebo vajíčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy