REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční beránek piškotový

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotové těsto vylité do formy beránka, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
1,5 hrnkupolohrubé mouky
0,5 hrnkucukru moučka
7 ksvajíček
2 kshořké mandle
2 lžícerozinek
šťáva a kůra z 1/2 ks citrónu
špetka soli

Postup:

1. V míse utřeme dvě celá vejce a pět žloutků, po lžících přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme asi 30 minut
2. Přidáme umleté hořké mandle, citrónovou šťávu a rozinky
3. Nakonec vmícháme mouku, sůl a tuhý sníh z pěti bílků
4. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na beránka a pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě
5. Upečeného beránka opatrně vyjmeme, pocukrujeme nebo potáhneme bílou cukrovou nebo čokoládovou polevou, uděláme oči z rozinek a kolem krku uvážeme stužku nejlépe se zvonečkem.

Poznámka:

Recepty na polevy najdete v kapitole: Polevy, sladké krémy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy