REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce v rajčatové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajčatová omáčka servírovaná s vejci uvařenými na tvrdo a usmaženými v oleji, dušenou rýží.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 ksvajec
1 plechovkaloupaných rajčat (850 ml)
mletý černý pepř
cayenský pepř
trochu cukru
olej
sůl
voda na uvaření vajíček
čertsvá petrželka na ozdobu

Postup:

1. Vejce uvaříme na tvrdo, vaříme tak 10 minut, pak je na chvíli namočíme do studené vody, pečlivě je oloupeme a osušíme v čisté utěrce
2. Rajčata rozkrájíme na nadrobno, dáme do většího hrnce, podlijeme trochou vody a pomalu, na mírném ohni uvedeme do varu, na středně zahřátém zdroji tepla vaříme asi 10 minut
3. Rozvařená rajčata ochutíme solí, pepřem i cayenským pepřem a cukrem
4. V pánvi rozehřejeme olej a vejce v něm pozvolna, velmi opatrně osmažíme do zlatožluta, pak je vložíme do omáčky
5. Jednotlivé porce na talířích zdobíme zelenou petrželkou a servírujeme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy