REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vařící rozšlehané kyselé smetaně uvařená vejce, servírovaná hustě posypaná usekaným koprem.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
1/4 lkyselé smetany
20 gkopru
2 ksvejce
sůl

Postup:

1. Kyselou smetanu v misce rozšleháme, osolíme, vlijeme na pánev a za stálého míchání rychle uvedeme do varu
2. Do vařící smetany opatrně vyklopíme vajíčka tak, aby žloutek zůstal celý, teplotu zdroje trochu zmírníme, vajíčka neustále přeléváme smetanou a pořád vaříme
3. Jakmile bílek ztuhne, vejce jemně podebereme obracečkou a obrátíme žloutkem dospod, povaříme ještě si minutu
4. Pak vajíčky přendáme na talíře, polijeme smetanovou omáčkou a hustě posypeme na jemno usekaným koprem.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je 2791 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy