Ve vařící rozšlehané kyselé smetaně uvařená vejce, servírovaná hustě posypaná usekaným koprem.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
1/4 l | kyselé smetany |
20 g | kopru |
2 ks | vejce |
sůl |
Postup:
1. Kyselou smetanu v misce rozšleháme, osolíme, vlijeme na pánev a za stálého míchání rychle uvedeme do varu
2. Do vařící smetany opatrně vyklopíme vajíčka tak, aby žloutek zůstal celý, teplotu zdroje trochu zmírníme, vajíčka neustále přeléváme smetanou a pořád vaříme
3. Jakmile bílek ztuhne, vejce jemně podebereme obracečkou a obrátíme žloutkem dospod, povaříme ještě si minutu
4. Pak vajíčky přendáme na talíře, polijeme smetanovou omáčkou a hustě posypeme na jemno usekaným koprem.
Hodnota dvou porcí je 2791 kJ.