REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vázaný steak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečené rolky připravené zde dvou druhů mas, zamotané do alobalu, na pánvi zprudka zatáhnuté, pak dopečené v troubě doměkka.


Ingredience:
800 gminutkového masa, dva druhy (například hovězí a kuřecí nebo krůtí maso)
120 ganglické slaniny
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Maso jen mírně pomačkáme kloubky rukou a pak nakrájíme na výšku anglické slaniny (kombinujeme například hovězí flank steak s kuřecími prsy)
2. Zabalíme pevně do anglické slaniny ve tvaru šneků (rolek) a okolo každé uděláme „obruč“ z tvrdého alobalu
3. Připravené šneky zprudka opečeme na pánvi na oleji po obou stranách, opékáme jen krátce 1-2 minuty z každé strany
4. Maso přendáme na pečicí papír a necháme v troubě předehřáté na 100 °C 10-15 minut dojít.

Doporučení:

Takto připravené masové rolky servírujeme například s opečenou zeleninou, zapečenými bagetkami, popřípadě dle chuti s různými teplými, ale i studenými omáčkami.

Poznámka:

Zamotané maso můžeme samozřejmě kromě alobalu zajistit i párátky, špejlemi nebo provázkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy