REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařené uzené koleno, hrachová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodě uvařené uzené koleno spolu s kořením a cibulí, servírované nakrájené na plátky spolu s harachovou kaší, kyselou okurkou a čerstvým chlebem.


Ingredience:
1 ksuzeného vepřového kolena
1 kscibule
1 ksbobkový list
několik kuliček nového koření
několik kuliček černého pepře
voda
Na hrachovou kaši:
500 gzeleného hrachu (sušeného)
50 gšabatecké slaniny
50 gšpeku
6 ksstroužků česneku
3 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy
2 lžičkydrcené majoránky
2 lžícehladké mouky
pepř
voda
sůl
Ostatní:
osmažená cibulka a kyselá okurka + chleba k podávání

Postup:

1. Hrách necháme máčet přes noc v hrnci s vodou
2. Druhý den koleno uvaříme s kořením doměkka v neosolené vodě, nejlépe v tlakovém hrnci, po částečném zchládnutí ho vykostíme a nakrájíme
3. K hrachu přidáme přecezený uzený vývar a vaříme doměkka
4. Špek i slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme, přidáme mouku a vymícháme světlou zásmažku, tu přidáme k uvařenému hrachu a povaříme, přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a majoránku
5. Tyčovým mixérem pak pomixujeme na požadovanou texturu
6. Podáváme s ohřátým kolenem, osmaženou cibulkou a kyselo okurkou. Kdo chce, dá si i chléb.

Doporučení:

Koleno vaříme v tlakovém hrnci, zkrátíme tak zásadně dobu vaření!

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy