REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční zelňačka neboli kapustnica

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční zelňačka neboli kapustnica je tradiční součástí štědrovečerní tabule na Slovensku. I tady platí, stejně jako v Česku u rybí polévky, kolik slovenských rodin, tolik různých receptů. Liší se v drobnostech, ale základem je vždy kysané zelí. To nejlepší, které můžete sehnat. Řada Slováků tuto nepřekonatelnou polévku připravuje i na bujaré silvestrovské oslavy. Prý se tak vyhnou novoročnímu bolehlavu. Ten se vás naštěstí při KetoMix dietě netýká, i tak si ale můžete pochutnat na této skvělé polévce.


Ingredience:
75 gkysaného zelí
50 gšunky, nakrájené na kostičky
50 gmrkve, nakrájené na kolečka
50 gcibule, nakrájené nadrobno
1 odměrkaKetoMix polévky se zeleninovou příchutí
1 lžičkamleté papriky
5 ksčerného pepře
3 kskuličky nového koření
1 ksbobkový list
řepkový olej
voda
sůl

Postup:
  1. Podle návodu na obalu si připravte KetoMix polévku se zeleninovou příchutí.
  2. Na 1 lžíci řepkového oleje osmahněte ve větším hrnci mrkev a cibuli. Jakmile je zelenina zlehka opečená, přidejte šunku. Pak zasypte mletou paprikou, velmi krátce orestujte a zalijte KetoMix polévkou se zeleninovou příchutí. Dle potřeby zřeďte vodou.
  3. Vložte bobkový list, nové koření a pepř. Přidejte kysané zelí. Pokud jsou nudličky zelí příliš dlouhé, můžete ho ještě několikrát překrojit, aby v polévce nebyly velké kusy.
  4. Zvolna vařte, dokud zelí nezměkne. Trvá to asi 20 minut.
  5. Vyjměte koření a podle chuti polévku dosolte.
Doporučení:

Recept k článku: Vánoce bez kalorií

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

7 zajímavostí z tvarůžkové „kuchyně“

Olomoucké tvarůžky patří k unikátům české gastronomie. Jejich nezaměnitelná chuť a vůně přináší do domácí kuchyně vyzrálé kulinářské zážitky. Co je zásadní surovina pro výrobu tvarůžků, jak probíhá jejich zrání a proč jsou tvarůžky často řazeny mezi „superpotraviny“? Nahlédněte pod pokličku tvarůžkové kuchyně a odhalte 7 zajímavostí z výroby, skladování a konzumace.

číst dále ...

Troufnete si na sous-vide jako od šéfkuchaře?

Chcete svoji rodinu nebo návštěvu pohostit něčím speciálním? Vyzkoušejte například metodu sous-vide, kterou lze aplikovat jako českou klasiku, ale i jako specialitu světoznámých šéfkuchařů. A přestože je technika sous-vide považována za „kulinářské umění“, s multicookerem Sage SPR680BSS ji snadno zvládnete i u vás doma.

číst dále ...

Slovenská značka Toison představuje svůj nealko gin

Nealkoholické giny se stávají stále populárnějšími nejen ve světě, ale také v České republice. Tento fenomén je součástí širšího globálního trendu zaměřeného na zdravější životní styl a uvědomělé pití. Ať už jsou vaše důvody pro omezení alkoholu jakékoliv, s novým ginem Toison s 0,0 % alkoholu si váš oblíbený G&T můžete vychutnat i v inovativní nealko variantě.

číst dále ...

Tipy na letní osvěžení pro kávové nadšence

Teplé dny prozářené slunečními paprsky přímo svádí k tomu užít si bezstarostné chvíle plné radosti a vychutnat si život plnými doušky. Pokud patříte mezi milovníky lahodné kávy, určitě oceníte recepty na osvěžující koktejly, se kterými povzbudíte své smysly a dobijete energii i v horkých dnech. Užívejte si tyto drobné radosti a proměňujte každodenní okamžiky v nezapomenutelné zážitky. Najděte svoje „wunderbar“.

číst dále ...

Síla skrytá v čaji

Téma antioxidantů je v dnešní době hojně skloňované. Jde o vitamíny, minerály a další cenné složky, které chrání náš organismus před nežádoucími volnými radikály. Právě jejich neutralizací dochází k ochraně buněk před poškozením, což v reálném životě znamená , že mohou napomáhat k eliminaci kardiovaskulárních či jiných civilizačních chorob a také prevenci proti předčasným projevům stárnutí.

číst dále ...

Oves jako klíč pro zdraví a vitalitu: Objevte jeho opomíjené kouzlo

Milovaný všemi fitness trenéry i výživovými poradci, to je oves. Je hned několik důvodů, proč byste ho měli do svého jídelníčku pravidelně zařadit také vy: má vysoký obsah vlákniny, a tak na dlouho a kvalitně zasytí. Oves se pomalu stává součástí čím dál více produktů včetně jogurtů a zakysaných nápojů, a tak zařadit jej do jídelníčku nemusí už být takový problém.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.