REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční dortíky na špejli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortíky na špejli neboli cake pops se staly módní záležitostí, proto by letos neměly chybět ani u vás doma. Základem je dortový korpus. Stačí na ně ruce a chutná náplň, kterou můžete obměňovat. Nikdo pak nebude vědět, jaké vánoční překvapení se v jednotlivých dortících skrývá. Výsledek určitě stojí za to.


Ingredience:
Rozpis na 40 kusů:
Ingredience na korpus:
140 ghladké mouky
100 gkrupicového cukru
100 grozpuštěného másla
50 gmletých mandlí
120 mlmléka
50 mlrumu + 3 lžíce rumu navíc
4 lžičkyskořice
2 lžičkykypřicího prášku do perníku
1 sáčekvanilkový cukr
2 ksvejce
Ingredience na krém:
250 gplnotučného tvarohu ve vaničce
1 sáčekvanilkový cukr
1 lžičkacitronové kůry
1 lžičkaskořice
Ingredience na polevu a zdobení:
400 gčokolády (bílé, mléčné nebo hořké)
špejle nebo tyčky na lízátka
jedlé dekorace
Ostatní:
papír na pečení, forma

Postup:
  1. Jako první připravte korpus; v jedné míse smíchejte všechny suché ingredience a v druhé vyšlehejte tekuté, z obou částí vypracujte tekuté těsto a vlijte do formy vyložené pečicím papírem
  2. Korpus pečte při teplotě 180 °C asi 20 minut, nebo dokud není hotový, poté ho nechte zcela vychladnout
  3. Tvaroh smíchejte s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a skořicí
  4. Vychladlý korpus rozdrolte rukama nebo ho rozmixujte v mixeru, poté postupně zapracovávejte tvaroh, dokud nevznikne těsto, ze kterého je možné tvarovat kuličky, přidejte do něj zbytek rumu, těsto však nesmí být moc řídké
  5. Kuličky nechte vychladit v lednici
  6. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu
  7. Do každé kuličky zapíchněte špejli lehce namočenou v čokoládě, rozpuštěnou čokoládu přelijte do skleničky a každou kuličku do ní namočte
  8. Ještě než čokoláda zatvrdne, nechte ji okapat a dortíky ozdobte
  9. Hotové dortíky zapichujte do nádoby s cukrem a poté je můžete podávat.
Doporučení:

Na přípravu dortíků můžete použít například i bábovku nebo odřezky z dortu, které vám zbyly z pečení.

Poznámka:

Recept z článku: Vánoční klasika v moderním kabátě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy