REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční dortíky na špejli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortíky na špejli neboli cake pops se staly módní záležitostí, proto by letos neměly chybět ani u vás doma. Základem je dortový korpus. Stačí na ně ruce a chutná náplň, kterou můžete obměňovat. Nikdo pak nebude vědět, jaké vánoční překvapení se v jednotlivých dortících skrývá. Výsledek určitě stojí za to.


Ingredience:
Rozpis na 40 kusů:
Ingredience na korpus:
140 ghladké mouky
100 gkrupicového cukru
100 grozpuštěného másla
50 gmletých mandlí
120 mlmléka
50 mlrumu + 3 lžíce rumu navíc
4 lžičkyskořice
2 lžičkykypřicího prášku do perníku
1 sáčekvanilkový cukr
2 ksvejce
Ingredience na krém:
250 gplnotučného tvarohu ve vaničce
1 sáčekvanilkový cukr
1 lžičkacitronové kůry
1 lžičkaskořice
Ingredience na polevu a zdobení:
400 gčokolády (bílé, mléčné nebo hořké)
špejle nebo tyčky na lízátka
jedlé dekorace
Ostatní:
papír na pečení, forma

Postup:
  1. Jako první připravte korpus; v jedné míse smíchejte všechny suché ingredience a v druhé vyšlehejte tekuté, z obou částí vypracujte tekuté těsto a vlijte do formy vyložené pečicím papírem
  2. Korpus pečte při teplotě 180 °C asi 20 minut, nebo dokud není hotový, poté ho nechte zcela vychladnout
  3. Tvaroh smíchejte s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a skořicí
  4. Vychladlý korpus rozdrolte rukama nebo ho rozmixujte v mixeru, poté postupně zapracovávejte tvaroh, dokud nevznikne těsto, ze kterého je možné tvarovat kuličky, přidejte do něj zbytek rumu, těsto však nesmí být moc řídké
  5. Kuličky nechte vychladit v lednici
  6. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu
  7. Do každé kuličky zapíchněte špejli lehce namočenou v čokoládě, rozpuštěnou čokoládu přelijte do skleničky a každou kuličku do ní namočte
  8. Ještě než čokoláda zatvrdne, nechte ji okapat a dortíky ozdobte
  9. Hotové dortíky zapichujte do nádoby s cukrem a poté je můžete podávat.
Doporučení:

Na přípravu dortíků můžete použít například i bábovku nebo odřezky z dortu, které vám zbyly z pečení.

Poznámka:

Recept z článku: Vánoční klasika v moderním kabátě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy