REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční dortíky na špejli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortíky na špejli neboli cake pops se staly módní záležitostí, proto by letos neměly chybět ani u vás doma. Základem je dortový korpus. Stačí na ně ruce a chutná náplň, kterou můžete obměňovat. Nikdo pak nebude vědět, jaké vánoční překvapení se v jednotlivých dortících skrývá. Výsledek určitě stojí za to.


Ingredience:
Rozpis na 40 kusů:
Ingredience na korpus:
140 ghladké mouky
100 gkrupicového cukru
100 grozpuštěného másla
50 gmletých mandlí
120 mlmléka
50 mlrumu + 3 lžíce rumu navíc
4 lžičkyskořice
2 lžičkykypřicího prášku do perníku
1 sáčekvanilkový cukr
2 ksvejce
Ingredience na krém:
250 gplnotučného tvarohu ve vaničce
1 sáčekvanilkový cukr
1 lžičkacitronové kůry
1 lžičkaskořice
Ingredience na polevu a zdobení:
400 gčokolády (bílé, mléčné nebo hořké)
špejle nebo tyčky na lízátka
jedlé dekorace
Ostatní:
papír na pečení, forma

Postup:
  1. Jako první připravte korpus; v jedné míse smíchejte všechny suché ingredience a v druhé vyšlehejte tekuté, z obou částí vypracujte tekuté těsto a vlijte do formy vyložené pečicím papírem
  2. Korpus pečte při teplotě 180 °C asi 20 minut, nebo dokud není hotový, poté ho nechte zcela vychladnout
  3. Tvaroh smíchejte s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a skořicí
  4. Vychladlý korpus rozdrolte rukama nebo ho rozmixujte v mixeru, poté postupně zapracovávejte tvaroh, dokud nevznikne těsto, ze kterého je možné tvarovat kuličky, přidejte do něj zbytek rumu, těsto však nesmí být moc řídké
  5. Kuličky nechte vychladit v lednici
  6. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu
  7. Do každé kuličky zapíchněte špejli lehce namočenou v čokoládě, rozpuštěnou čokoládu přelijte do skleničky a každou kuličku do ní namočte
  8. Ještě než čokoláda zatvrdne, nechte ji okapat a dortíky ozdobte
  9. Hotové dortíky zapichujte do nádoby s cukrem a poté je můžete podávat.
Doporučení:

Na přípravu dortíků můžete použít například i bábovku nebo odřezky z dortu, které vám zbyly z pečení.

Poznámka:

Recept z článku: Vánoční klasika v moderním kabátě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy