REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční dortíky na špejli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortíky na špejli neboli cake pops se staly módní záležitostí, proto by letos neměly chybět ani u vás doma. Základem je dortový korpus. Stačí na ně ruce a chutná náplň, kterou můžete obměňovat. Nikdo pak nebude vědět, jaké vánoční překvapení se v jednotlivých dortících skrývá. Výsledek určitě stojí za to.


Ingredience:
Rozpis na 40 kusů:
Ingredience na korpus:
140 ghladké mouky
100 gkrupicového cukru
100 grozpuštěného másla
50 gmletých mandlí
120 mlmléka
50 mlrumu + 3 lžíce rumu navíc
4 lžičkyskořice
2 lžičkykypřicího prášku do perníku
1 sáčekvanilkový cukr
2 ksvejce
Ingredience na krém:
250 gplnotučného tvarohu ve vaničce
1 sáčekvanilkový cukr
1 lžičkacitronové kůry
1 lžičkaskořice
Ingredience na polevu a zdobení:
400 gčokolády (bílé, mléčné nebo hořké)
špejle nebo tyčky na lízátka
jedlé dekorace
Ostatní:
papír na pečení, forma

Postup:
  1. Jako první připravte korpus; v jedné míse smíchejte všechny suché ingredience a v druhé vyšlehejte tekuté, z obou částí vypracujte tekuté těsto a vlijte do formy vyložené pečicím papírem
  2. Korpus pečte při teplotě 180 °C asi 20 minut, nebo dokud není hotový, poté ho nechte zcela vychladnout
  3. Tvaroh smíchejte s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a skořicí
  4. Vychladlý korpus rozdrolte rukama nebo ho rozmixujte v mixeru, poté postupně zapracovávejte tvaroh, dokud nevznikne těsto, ze kterého je možné tvarovat kuličky, přidejte do něj zbytek rumu, těsto však nesmí být moc řídké
  5. Kuličky nechte vychladit v lednici
  6. Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu
  7. Do každé kuličky zapíchněte špejli lehce namočenou v čokoládě, rozpuštěnou čokoládu přelijte do skleničky a každou kuličku do ní namočte
  8. Ještě než čokoláda zatvrdne, nechte ji okapat a dortíky ozdobte
  9. Hotové dortíky zapichujte do nádoby s cukrem a poté je můžete podávat.
Doporučení:

Na přípravu dortíků můžete použít například i bábovku nebo odřezky z dortu, které vám zbyly z pečení.

Poznámka:

Recept z článku: Vánoční klasika v moderním kabátě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy