Vyzkoušejte letos tento tématický recept na zdobené cupcakes, uvidíte, že děti vám s jejich přípravou i snědením rády a ochotně pomohou, vždyť skrývají bonbony Haribo ze speciální vánoční edice.
Ingredience:
Ingredience (10-12 ks): | |
Na těsto: | |
250 g | bílé špaldové mouky |
250 g | kokosového mléka |
120 g | třtinového cukru |
110 g | másla pokojové teploty |
50 g | mletého kokosu |
1 vrchovatá lžička | prášku do pečiva |
3 ks | vejce |
špetka soli | |
Na krém: | |
400 g | plnotučného mléka |
250 g | másla pokojové teploty |
100 g | cukru krupice |
35 g | kukuřičného škrobu |
3 ks | vaječné žloutky |
zelené potravinářské barvivo | |
špetka soli | |
Na ozdobení: | |
Haribo Pearl Kugeln |
Postup:
- Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny v robotu se šlehací metlou. Po částech přidejte změklé máslo a zašlehejte. Přisypejte zbylé suroviny – mouku, kokos, špetku soli a prášek do pečiva, přilijte kokosové mléko. To před použitím nezapomeňte důkladně protřepat, aby se spojila pevná a tekutá část v plechovce.
- Troubu si předehřejte na 180 °C. Připravte si plech na muffiny nebo pevné papírové košíčky. Z uvedeného množství surovin vytvoříte 10 až 12 cupcakes, podle velikosti košíčků.
- Těsto dejte do papírových košíčků. Výborně se vám bude pracovat s dávkovačem na zmrzlinové kopečky. Do každého kousku dejte jeden bonbon Haribo Pearl Kugeln a zatlačte ho do těsta.
- Pečte 30 minut. Plech vyndejte z trouby a nechte cup cakes úplně vychladnout. Mezitím si připravte krém.
- Do hrnce s nepřilnavým povrchem dejte mléko a zašlehejte do něj solamyl, žloutky a cukr. Přidejte špetku soli. Zahřívejte na nízkou teplotu a stále šlehejte metličkou. Ohřívejte tak dlouho, nevznikne puding.
- Puding přendejte do misky a přikryjte potravinářskou folií. Nechte úplně vychladnout.
- Do mísy robota dejte máslo, nasaďte šlehací metlu a šlehejte, než se spojí do pěkného krému. Poté po lžíci přidávejte žloutkový puding a na střední rychlost zašlehávejte. Střídejte s troškami gelového potravinářského barviva. Pracujte tak dlouho, dokud nebude zašlehané všechno máslo a směs bude mít přesně tak zelenou barvu, jaká se vám bude líbit. Dávejte pozor, aby máslo i pudingový krém měly stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
- Cukrářským sáčkem naneste krém na vychladlé cup cakes a ozdobte bonbony Haribo Pearl Kugeln. Na dně sáčku vám určitě zbydou malé kuličky, které opadaly z bonbonů. I těmi posypte „vánoční stromečky“ a dejte odpočinout do chladu.
Stromečky můžete ozdobit nejen bonbony, ale i mletým kokosem. Budou pak vypadat jako zasněžené.
Poznámka:Recept k článku: Sladké vánoční stromečky pro vaše hosty