REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Připravili jsme pro vás recept na vánoční dobrotu, který je velice snadný, takže upéct tento dort případně zvládnete i se svými dětmi.


Ingredience:
Korpus:
200 gsušenky Emco Digestive Originál
70 gmáslo
Náplň:
300 gjemného tvarohu nebo Lučiny
300 gmascarpone
250 mlzakysané smetany
200 gmoučkového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
3 ksvejce
šťáva z poloviny citronu

Postup:

1. Sušenky rozdrtíme a vmícháme do rozpuštěného másla, směs namačkáme do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem, dáme na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C
2. Smícháme mascarpone, tvaroh (případně Lučinu), zakysanou smetanu, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce a citronovou šťávu, tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ
3. Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut (troubu během pečení neotevíráme), zkontrolujeme, zda jsou okraje dortu pevné, uprostřed by se měl třást jako puding
4. Dort necháme vychladnout v otevřené troubě, následně dáme na pár hodin chladit do lednice
5. Hotový dort zdobíme dle příležitosti a preferencí svých chutí.

Poznámka:

Zdroj: www.emco.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy