REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční černá omáčka (Lenora)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hustá, černá omáčka velmi specifické chuti, vhodná k rybě nebo vánočce.


Ingredience:
200 gnastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 gmedu
50 gšvestkových povidel
50 gnastrouhané cibule
50 gperníku
50 gmásla
5 kszrnek nového koření
1 ksbobkového listu
1/4 lčerného 12 ° piva nebo vína Malaga
2 lžícekrystalového cukru na karamel
1 hrstrozinek, oloupaných mandlí a vlašských ořechů
špetka tymiánu
mletý pepř
šťáva z 1 ks citrónu
sůl

Postup:

1. Strouhanou nebo jemně nakrájenou cibuli a ostatní zeleninu na sucho osmahneme
2. Přidáme pivo nebo víno, povidla, citrónovou šťávu, med, koření a omáčku 20 minut zvolna povaříme
3. Omáčku protřeme přes síto, rozředíme vodou, zahustíme strouhaným perníkem, obarvíme karamelem, ochutíme pokrájenými mandlemi, rozinkami a ořechy, omastíme máslem
4. Ještě 15 minut povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy