REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vanilkové rohlíčky V.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snad nejpopulárnější vánoční cukroví, vanilkové rohlíčky připravené podle paní Jahelkové.


Ingredience:
250 ghladké mouky
200 gpovoleného másla
100 glískových mletých oříšků
60 gcukru moučka
papír na pečení, mouka na vál
vanilkový a moučkový cukr na obalení

Postup:

1. Sypké suroviny spolu promícháme, pak zapracujeme povolené máslo, necháme alespoň 2 hodiny chladit
2. Užmouláme rohlíčky, které kladem na plech vyložený papírem na pečení
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 10-13 minut
4. Ještě horké rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru smíchaném s cukrem moučkovým.

Doporučení:

Kapučínko – silné espresso (z čerstvě umleté kávy), našlehané mléko a jako ozdoba srdíčko z holandského hořkého kakaa.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Lucie Jahelková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy