REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vanilkové rohlíčky (bez ořechů)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené vánoční cukroví, v tomto případě v troubě upečené vanilkové rohlíčky máčené ve směsi cukru moučkového a vanilkového, vhodné i pro alergiky na ořechy. Chutnají skvěle ale všem!


Ingredience:
210 gHery máslové
30 gmoučkového cukru
2 ksžloutky
1 sáčekvanilkového cukru (nebo domácí s pravou vanilkou)
Ostatní:
potravinářská fólie, papír na pečení, moučkový a vanilkový cukr na obalení
280 ghladké mouky

Postup:

1. Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, klidně robotem nebo v domácí pekárně, hotové těsto zabalíme do kuchyňské fólie a necháme odpočinout, klidně do druhého dne
2. Odpočinuté těsto rozdělíme na dílky, vyválíme stejně silné válečky a vytvarujeme do rohlíčkového tvaru nebo jako já, použijeme lis na cukroví s hladkým tvořítkem, vytlačíme dlouhé hady a ty rozkrájíme na stejně dlouhé dílky a zahneme 3 Pečeme na 185 °C do zpevnění a lehounkého zrůžovění, ale rohlíčky by měly zůstat světlé
4. Vlažné obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Doporučení:

Použijeme opravdu kvalitní vanilkový cukr, je to na chuti znát.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy