REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Valašský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z předního hovězího masa s vložkou kysaného zelí a žampiónů.


Ingredience:
600 gpředního hovězího masa
200 gkysaného zelí
120 gžampiónů
80 gslaniny
7 dlvývaru
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
2 kskuličky nového koření
1 ksbobkového listu
5 lžicoleje
2 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté sladké papriky
několik kuliček černého pepře
majoránka
kmín
sůl

Postup:

1. Hovězí přední nakrájené na větší kostky, osolíme a opepříme
2. Na oleji osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme ho, přidáme lžičku sladké papriky, celým pepřem, nové koření, kmín, bobkový list, česnek utřený se solí a vše důkladně zamícháme
3. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme
4. Ke konci dušení dochutíme guláš majoránkou a případně přisolíme
5. Kysané zelí a na kousky nakrájené žampióny podusíme v jiném hrnci na slanině 6. Podušené žampióny se zelím zamícháme do hotového guláše, chvíli spolu vše povaříme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Valašský guláš servírujeme nejlépe s čerstvým pečivem nebo houskovým knedlíkem. Vhodné jsou i uvařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy