REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Valašská zelňačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kysaného zelí, brambor, koření a klobásky, zahuštěná smetanou rozmíchanou s hladkou moukou.


Ingredience:
500 gkysaného zelí
2 lžícesádla
4 ksbrambor
2 ksostřejší pikantní klobásy
1 ksvětší cibule
1 kssmetany ke šlehání
5 kskuliček nového koření
3 kskuliček pepře
2 ksbobkového listu
mletá sladká paprika
hladká mouka
mletý pepř
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky, asi 20 minut vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat
2. Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, chvíli smažíme, pak přisypeme mletou papriku, trochu opečeme a zalijeme 1,5-2 litry vody
3. Přidáme okapané, překrájené kysané zelí, kuličky nového koření, pepře, bobkové listy, kmín a vaříme, dokud zelí nezměkne, pak přidáme na kolečka nakrájené klobásy, povaříme ještě 5 minut a nakonec přidáme uvařené brambory
4. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do polévky a chvilku zahříváme do zhoustnutí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy